Ex-zangeres K3 zorgt voor ophef: “Enkel advocaat kreeg mij daar weg”

21 oktober 2021

Terwijl de zoektocht naar de vervanger of vervangster van Josje volop bezig is op VTM, blikt één van de ex-zangeressen van de groep nog eens terug op haar periode binnen K3. Die verliep behoorlijk turbulent en zorgde voor een wrang gevoel.

‘Voorloper’ van K3

Het was 1998 toen Niels William een meidengroepje bij elkaar wilde zetten. De Spice Girls waren hot en girl power was de message. De drie coole meiden die uiteindelijk gekozen werden om de groep te vormen waren Karen Damen, Kristel Verbeke en… Deborah Ostrega, zij vormden toen de groep Mascara. Die laatste blikte nu bij Humo terug op een ‘bizarre’ periode. “Ik wist niet helemaal waar ik uiteindelijk terecht kwam en het was absoluut niet wat ik me er van had voorgesteld.

Weggekocht voor groot bedrag

Uiteindelijk bouwde de zangeres een volledig andere carrière uit maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Ik ontmoette Maurice Engelen en hij heeft me daar weggekocht voor 40.000 frank, zodat ik bij Lords of Acid kon beginnen”, vertelt Deborah in Humo. Uiteindelijk kwam er zelfs een advocaat aan te pas om Ostrega weg te krijgen.

Ook interessant